Skip to content

ОДРЖАНИ 2 РАБОТИЛНИЦИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ПРОГРАМАТА ЗА РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ НА ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН ЗА ПЕРИОДОТ ОД 2015-2019 ГОДИНА

ДАТУМ

септември 17, 2014

Категории

На 17.09.2014 и 18.09.2014 во Хотел Милениум во Битола се одржаа првите 2 работилници за изработка на новата Програма за регионален развој на Пелагонискиот регион за наредните 5 години (2015-2019).  На работилниците беа присутни учесници од повеќе сектори кои беа поделени во шест работни групи.

На првата работилница беа присутни учесници од секторите – економија и инвестиции, туризам и култура и образование и социјална заштита, додека на втората работилница беа присутни учесници од секторите: земјоделие и рурален развој, транспорт и животна средина. Во наредниот период се предвидени да се одржат уште 4 работилници, каде ќе бидат дефинирани целите и приоритетите на Програмата, како и мерките и конкретните активности кои понатаму ќе придонесат за развој на регионот. Процесот на изработка на програмата за развој на Пелагонискиот регион 2015-2019 е финансиски поддржана од ГИЗ РЕД.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy