Skip to content

Осветлена клучката Макази на регионалниот пат Битола – Ресен

ДАТУМ

септември 4, 2014

Категории

На 04 септември 2014 година се одржа прес конференција на која се презентираа резултатите од реализацијата на проектот “Изведба на електрична инсталација за осветлување на сообраќајната клучка Макази на регионалниот пат А3 Битола- Ресен”.На прес конференцијата се обратија директорката на Центарот за развој на Пелагонискиот регион г-а Емилиа Ѓероска и градоначалникот на општина Ресен
м-р Ѓоко Стрезовски.

Основна цел на проектот беше изведба на електрична инсталација за осветлување на Клучката кај местото викано „Макази“  на влезот во Ресен од страната на Битола.Во рамките на овој  проектот поставени 30 канделабри. Осветлувањето на посочената сообраќајна клучка ќе го зголеми квалитетот и безбедноста на сообраќајот на патниот правец А-3 од Битола кон Ресен и Охрид како и квалитетот на животот значително ќе се подобри од безбедносен, сообраќаен и естетски аспект. Реализацијата на проектот беше финансиски поддржана од Бирото за регионален развој преку Министерството за локална самоуправа во Р. Македонија.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy