Skip to content

Завршија серијата работилници за изработка на стратегија во рамките на ПеЛАГонија ЛЕАДЕР проектот

ДАТУМ

јуни 11, 2014

Категории

Од 11 – 16 јуни 2014 година во рамките на ПеЛАГонија ЛЕАДЕР проектот беа одржани последните 3 работилници за изработка на стратегии за трите Локални Акциони Групи: ЛАГ Преспа, ЛАГ Пелагонија и ЛАГ Агро Лидер.

На последната работилница беа дефинирани индикаторите, мерките и активностите кои произлегуваат од приоритетите и стратешките цели на Локалните Акциони Групи. Членовите на Лаг-овите со својата активност и ангажираност ги дефинираа своите потреби за територијата на секој ЛАГ, а со тоа успешно и продуктивно ја завршија и последната работилница. Како резултат на серијата работилници, кои беа одржани во претходните 4 месеци, за секоја Локална Акциона Група, ќе произлезе по една стратегија, која понатаму ќе биде клучна во работата на секој ЛАГ. Како дел од активностите на ПеЛАГонија ЛЕАДЕР проектот е и студиското патување во Хрватска, на ЛАГ Фестивалот, каде членовите на Лаг-овите од Пелагонискиот регион ќе имаат можност да споделат позитивни искуства и добри практики со повеќе од 50 Лаг-ови од Хрватска и околните земји. Исто така како последна активност за оваа година на ПеЛАГонија Леадер проектот е и тридневната обука за управување со проектен циклус каде членовите на Локалните Акциони Групи ќе имаат можност да ги зголемат своите знаења во областа на пишување, менаџмент, имплементација и евалуација на проекти.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy