Skip to content

Донирани 12 пластеници на земјоделци од пелагонискиот регион за производство на пиперка

ДАТУМ

мај 29, 2014

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во соработка со УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси имплементиран од Карана Корпорација на 26-ти мај официјално предаде 12 пластеници на земјоделци од Пелагонискиот регион, кои директно ќе послужат за зголемување не само на квалитетот, туку и на квантитетот на производството на пиперка во овој регион.

Оваа иницијатива претставува пилот проект во рамките на ПеЛАГонија ЛЕАДЕР Проектот, финансиски поддржан од УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси.На настанот беа потпишани и договори за примопредавање на опремата, која беше навремено предадена и инсталирана кај сите 12 земјоделци. Земјоделците од Прилепскиот регион се задоволни од реализацијата на ваков проект и се надеваат дека во иднина ќе го зголемат и подобрат производството на пиперка на нивните поседи, а со тоа ќе придонесат за подобар пласман на пиперката во регионот и пошироко.Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион и во иднина ќе продолжи со реализирање на проекти кои ќе придонесат за унапредување на земјоделското производство , а со тоа и подобрување на квалитетот на живот на жителите во руралните средини.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy