Skip to content

Започна последната фаза на од изградба на паркингот на сточниот пазар во Општина Кривогаштани

ДАТУМ

мај 14, 2014

Категории

Во средата на 14.05.2014 во Општина Кривогаштани отпочна реализацијата на завршната фаза од изградба на паркингот на сточниот пазар во Општина Кривогаштани.Активностите на овој проект се финансирани од Центарот за развој на Пелагонискиот регион преку

Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој во рамки на Програмата за рамномерен регионален развој во 2014 година.Со изградбата на паркингот и со изградбата на сточниот пазар ќе се комплетира една функционална целина на овој значаен економско-трговски комплекс во Општина Кривогаштани.  Процесот на изградба на паркингот траеше неколку години. Започна преку изработка на техничка документација, исто така финансирана од ЦРППР преку МЛС и БРР, за откако истата беше комплетирана да се премине кон нејзина реализација.Вкупно, ЦРППР преку Програмата за регионален развој на РМ во сточниот пазар во Кривогаштани има инвестирано повеќе од 4.000.000 денари.Очекуваните резултати од изградбата на паркингот односно целиот комплекс на сточниот пазар се зголемена трговска активност и придонес кон развојот на економијата во микрорегионот Кривогаштани, Крушево и Долнени.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy