Skip to content

Одржани три работилници за подготвување на стратегии на Локалните Акциони Групи во Пелагонискиот регион

ДАТУМ

мај 9, 2014

Категории

Од 15-ти април до 09-ти мај 2014 година во рамките на ПеЛАГонија ЛЕАДЕР проектот беа одржани вторите работилници за подготовка на стратегии за локален рурален развој на Локалните Акциони Групи. По една работилница беше одржана во Битолскиот, Прилепскиот и Преспанскиот микро регион во Пелагонија.

На овие средби беше презентирана и дообработена SWOT анализата за проценка на територијата на Лаг-овите, беа оценувани силните и слабите страни на територијата на Лаг-овите, како и можностите и ризиците на секоја од териториите на Лаг-овите.
Исто така на оваа работилница беа дефинирани и визијата и мисијата на Лаг-овите. Членовите на Лаг-овите ги утврдија и стратешките цели и приоритети кои ќе бидат дел од нивната стратегија и во иднина ќе послужат за пишување и реализирање на проекти. Во наредниот период ќе следува уште по една работилница за подготовка на стратегии во трите микрорегиони на Пелагонискиот регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy