Skip to content

Учество на Конференција за територијална соработка

ДАТУМ

мај 8, 2014

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот регион учествуваше на првата Конференција за територијална соработка организирана во рамките на грчкото претседателство со Советот на Европа а по повод Денот на Европа.

Целта на Конференцијата беше да се разменат и промовираат искуства од досегашната имплементација на програмите за територијална соработка кои се реализираат низ Европската Унија но и помеѓу земјите-членки и земјите кандидати за членство во ЕУ. За време на Конференцијата беше организирана тркалезна маса на која се говореше за перспективите на идната територијална соработка во рамките на планирачкиот период 2014-2020 година како и потребата од синхронизација на територијалните програми со ЕУ Агендата 2020.На Конференцијата беа споделени конкретни искуства од имплементација на проекти и програми од сите стратешки развојни области на ЕУ како што се: животна средина, економски развој и отворање на нови работни места, иновации и претприемништво и заштита на здравјето на луѓето.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy