Skip to content

Тренинг за заштита на животната средина во прекуграничниот регион Пелагониа/Лерин

ДАТУМ

април 29, 2014

Категории

На 29 и 30 Април 2014 година, во Лерин, се реализира заеднички тренинг за заштита на животната средина во прекуграничниот регион Пелагонија/ Лерин. На овој заеднички тренинг учествуваат вработените во општинските администрации во секторите на заштитата на животната средина од двата прекугранични региони.

Главната цел на проектот “ Иновативни едукативни програми за зајакнување на природните ресурси во прекуграничниот регион Пелагонија/ Лерин” е придонес кон заштитата на животната средина и природните ресурси во прекуграничниот регион.Општинските административци од Пелагониско/ Леринскиот регион имаа можност заеднички да дискутираат за заштитата на животната средина во прекуграничниот регион, да споделат заеднички искуства, како и да иницираат заеднички соработки во иднина во оваа област.Учесниците на тренингот имаа можност да го посетат Центарот за едукација и заштита на животната средина во Веви- Лерин како и Регионалната депонија во Кожани.Овој заеднички тренинг се одржува во рамките на проектот „ЗООИНОВАТИВА“ финансиран од ИПА програмата  за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Грција.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy