Skip to content

Промоција на едукативната боенка во зоолошката градина во Битола

ДАТУМ

април 26, 2014

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, на 26 април 2014, во Зоолошката Градина во Битола ја промовираше едукативната боенка  која е развиена во рамките на Проектот „Иновативни едукативни програми за зајакнување на природните ресурси во прекуграничниот регион Пелагонија/Лерин- ЗОО ИНОВАТИВА“.

На овај настан присуствуваа голем број на дечиња од Пелагонискиот регион, кои имаа можност да се забавуваат и едуцираат во Зоолошката градина во Битола. Боенката е наменета за децата од предучилишна возраст, а примена може да најде и во одделенската настава. Преку боенката, децата ќе имаат можност да научат повеќе за животните, за важноста на заштитата на биолошката разновидност, креирање на позитивни ставови за животните и нивната заштита.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy