Skip to content

Одбележување на 22 април- денот на планетата земја во зоолошката градина во Битола

ДАТУМ

април 22, 2014

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, 22 Април, Денот на Планетата Земја го одбележа и со поситетелите во Зоолошката градина Битола.На посетителите кои беа присутни им беше доделена и  промовирана едукативната боенка за животните која е развиена во рамките на Проектот „Иновативни едукативни програми за зајакнување на природните ресурси во прекуграничниот регион Пелагонија/Лерин- ЗОО ИНОВАТИВА“.

Боенката е наменета за децата од предучилишна возраст, а примена може да најде и во одделенската настава. Преку боенката, децата ќе имаат можност да научат повеќе за животните, за важноста на заштитата на биолошката разновидност, креирање на позитивни ставови за животните и нивната заштита.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy