Skip to content

Тренинг за ЕАЗА (Европска Асоцијација на Зоолошки Градини и Аквариуми) стандарди и ЕУ правила

ДАТУМ

април 10, 2014

Категории

На 10 и 11 Април 2014 година, во Битола се одржа дводневниот Тренинг за ЕАЗА (Европска Асосијација на Зоолошки Градини и Аквариуми) стандарди и ЕУ правила наменет за вработените во Зоолошката градина во Битола и Зоолошката градина во Лерин.
Предавачи на овој тренинг беа експерти од Холандија и Грција, кои истовремено се еминтенти членови на ЕАЗА- Европската Асосијација на Зоолошки Градини и Аквариуми.

На петдневната работилница, вработените од Зоолошките градини во Битола и Лерин имаа можност да се запознаат со ЕУ стандардите и правилата со кои функционираат останатите Зоолошки градини членки на ЕАЗА, како и стандардите и регулативите кои треба да се имплементираат во Зоолошката градина во Битола која е потенцијален кандидат за членка во ЕАЗА. Овој дводневен Тренинг се реализира во рамките на Проектот „Иновативни едукативни програми за зајакнување на природните ресурси во прекуграничниот регион Пелагонија/Лерин- ЗОО ИНОВАТИВА“.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy