Skip to content

Одржана петдневна работилница за менаџмент на биодиверзитетот во прекуграничниот регион Пелагонија/ Лерин

ДАТУМ

март 31, 2014

Категории

Од 31.03.2014 до 04.04.2014 година, во Битола се одржа петдневната работилница на тема “Mенаџмент на биодиверзитетот во прекуграничниот регион Пелагонија/ Лерин”.  На оваа 5 дневна работилница учествуваа 10 студенти од Ветеринарниот Факултет од Пелагонискиот регион и 10 студенти од Технолошкиот Факултет од регионот Лерин.

На петдневната работилница, студентите од прекуграничниот регион имаа можност да се запознаат со биодиверзитетот во прекуграничниот регион Пелагонија/ Лерин и заштитените видови во прекуграничниот регион, да го посетат Националниот парк Пелистер, Зоолошката градина во Битола и Ветеринарниот факултет во Битола. Втората 5 дневната работилница на тема “Менаџмент на биодиверзитетот во прекуграничниот регион Пелагонија/ Лерин”, ќе се реализира од 7-11 Април 2014 година, во Лерин. Оваа 5 дневна отворена работилница се реализира во рамките на Проектот „Иновативни едукативни програми за зајакнување на природните ресурси во прекуграничниот регион Пелагонија/Лерин- ЗОО ИНОВАТИВА“.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy