Skip to content

Одржани три работилници за подготвување на стратегии на Локалните Акциони Групи во Пелагонискиот регион

ДАТУМ

март 14, 2014

Категории

Од 12-ти до 17-ти март 2014 година во рамките на ПеЛАГонија ЛЕАДЕР проектот беа одржани 3 работилници за подготовка на стратегии за локален рурален развој на Локалните Акциони Групи. По една работилница беше одржана во Битолскиот, Прилепскиот и Преспанскиот микро регион во Пелагонија.

На овие средби беше презентирана Проценката на локалните потреби и капацитети која беше изработена во првата година од проектот за сите три микро региони, врз база на дисеминираните прашалници доставени до членовите на ЛАГ-овите. Исто така се анализираше  Правилникот за содржината и методологијата за подготовка на стратегии за локален рурален развој, објавен од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, што претставува водич при подготовката на стратегиите на ЛАГ-овите. Преку работа во групи на учесниците на овие средби се направи дефинирање на територијата каде делуваат ЛАГ-овите, се изврши мапирање, анализирање и оценување на заинтерсираните страни во регионот. Во наредниот период ќе следуваат уште по две работилници за подготовка на стратегии во трите микрорегиони на Пелагонискиот регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy