Skip to content

Нови проект на Пелагонискиот регион

ДАТУМ

март 9, 2014

Категории

о буџетски средства оние кои преку програмата одобрена од Националниот совет за рамномерен регионален развој Бирото за регионален развој ги доделува на планските региони,Пелагонискиот ќе имплементира два инфраструктурни регионaлни проекти.

Првиот е за општина Кривогаштани односно паркинг кај сточниот пазар со вкупно средства некаде над 3 милиони денари.Вториот проект за општината Ресен но е од пошироко значење односно осветлување на клучката кај Макази.Ќе бидат поместени 29-30 канделабри и целата таа пропратна инфраструктура по сите европски стандарди.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy