Skip to content

Одржана еднодневна обука за изработка на Правилник за Зоолошката во Лерин

ДАТУМ

февруари 17, 2014

Категории

На ден 17.02.2014 година во Општина Лерин Р. Грција се одржа обука за изработка на Правилник за работењето на Зоолошката Градина во Лерин. На обуката беа присутни 5 вработени лица од Зоолошката Градина Лерин и 5 вработени лица од  Зоолошката Градина во Битола.

На еднодневната обука, присутните имаа можност да се запознаат со биодиверзитетот во Леринскиот регион и заштитените видови кои се дел од тој регион, како и да слушнат за правилниот начин на хранење, однесување и заштита на животнитските видови кои се карактеристични во прекуграничниот регион Пелагонија/Лерин.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy