Skip to content

Обука на тема Вовед во ИПА во организација на Центарот за обука на Секретаријатот за европски прашања на РМ

ДАТУМ

декември 12, 2013

Категории

Во четвртокот и петокот на 12 и 13 декември во Битола во организација на Центарот за обука на Секретаријатот за европски прашања на РМ во соработка со Министерството за локална самоуправа на РМ и Центарот за развој на Пелагониски плански регион се одржа дводневна обука на тема Вовед во ИПА.

Обуката беше наменета за претставници на Општините од Пелагонискиот регион и Центарот за развој на Пелагониски плански регион.На обуката во текот на двата дена беа детално опфатени сите инструменти за претпристапна помош на ЕУ и сите можности и начини за искористување на претпристапните фондови наменети за Р. Македонија. За време на обуката објаснет беше и начинот за пополнување на проектните апликации, формирање на логичка рамка и основните правила и принципи во аплицирањето за искористување на европските фондови.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy