Skip to content

Презентација на Проектот за микро и мали претпријатија финансиран од УСАИД

ДАТУМ

декември 1, 2013

Категории

Денес во Битола, во организација на ЦЕЕД Македонија, УСАИД Македонија а со логистичка подршка од Центарот за развој на Пелагониски плански регион се одржа презентација на Проектот за микро и мали претпријатија финансиран од УСАИД, а имплементиран од ЦЕЕД Македонија, како дел од регрутацијата на третата генерација претприемачи и менаџери во рамки на истиот.

Презентацијата се одржа во хотел „Милениум“, Битола, од 11.00 до 12.00 часот а на неа учество зедоа повеќе од 20 малостопанственици од Пелагонискиот регион.Проектот за микро и мали претпријатија на УСАИД со буџет од 1.979.400 УСД, го поддржува растот на претприемачите и нивните претпријатија преку размена на искуства, советувања, алатки за развој на бизнисот, поддршка при извозот и инвестиции. До сега, во проектот вклучени се повеќе од 166 микро и мали компании, креирани се повеќе од 90 работни места и 135 можности за работа, организирани се 3.415 индивидуални тренинг часови, остварени се преку 100 соработки помеѓу микро-претпријатијата, обезбедена е бизнис поддршка на 89 претпријатија и направена е првата инвестиција од 50.000 УСД.
Регистрацијата на сите заинтересирани стопанственици за учество во проектот во следната година е отворена до 31.12.2013.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy