Skip to content

Одржана третата обука во рамки на проектот Подигнување на свеста на населението во руралните средини во Пелагонискиот регион за искористување на биомаса за добивање на енергија

ДАТУМ

ноември 4, 2013

Категории

Во Понеделникот на 04.11.2013 година во Општина Долнени се одржа третата обука во рамките на проектот “Подигнување на свеста на населението во руралните средини во Пелагонискиот регион за искористување на биомаса за добивање на енергија”, финансирана од страна на Министерството за животна средина и просторно планирање а имплементиран од Центарот за развој на Пелагониски плански регион.

Главната цел на проектот е да се информира населението во руралните средини во Пелагонискиот регион за искористувањето на биомасата за добивање на енергија, можноста за намалување на трошоците во домаќинствата и зачувувањето на животната средина. Присутните беа поздравени и од претставник од ЦРППР а понатаму за обучувањето и едукативната компонента на обуката беа задолжени експерти за искористување на обновливи извори на енергија од ЦеПроСард Скопје.
Присутните пројавија интерес за темата и преку прашања и отворена дискусија имаа можност да добијат одговори и информации за темата на искористување на биомаса.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy