Skip to content

Започнуваат обуките во рамките на проектот : “Подигнување на свеста на населението во руралните средини на Пелагонискиот регион за искористување на биомасата за добивање на енергија”

ДАТУМ

октомври 31, 2013

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион од 31-ви октомври 2013 година започнува со одржување на обуки во рамките на проектот “Подигнување на свеста на населението во руралните средини на Пелагонискиот регион за искористување на биомасата за добивање на енергија”.

Во рамките на овој проект се предвидени 6 обуки: 31 октомври во општина Кривогаштани, 1-ви ноември во општина Новаци, 4-ти ноември во општина Долнени, 5-ти ноември во општина Ресен, 6-ти ноември во општина Могила и 7-ти ноември во општина Битола.Целта на проектот е да се информира населението во руралните средини во регионот за можностите за искористување на биомасата за добивање на енергија од аспект на намалување на трошоците во домаќинствата и зачувување на животната средина. Проектот се имплементира со финансиска поддршка на Министерството за животна средина и просторно планирање на Република Македонија.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy