Skip to content

Студиско патување во ЗОО Љубљана

ДАТУМ

октомври 8, 2013

Категории

Во рамки на проектот “Иновативни едукативни програми за зајакнување на природните ресурси во прекуграничниот регион Пелагонија /Лерин – Зоо Иноватива”, се одржа дводневно студиско патување во Зоо Љубљана на кое учесници беа волонтерите од Зоо Битола и тимот на проектот Зоо Иноватива. Студиското патување се реализираше помеѓу 7 и 8 окотмври 2013 год.

Персоналот на Зоо Љубљана им посака топло добредојде на 10 те учесници на студиското патување и овозможи продуктивна и едукативен престој.Низ дневните тури, запознавањето со историјата на Зоолошката градина во Љубљана и секојдневните работни задачи, нашите волонтери работеа рака до рака и учеа од волонтерите во Зоо Љубљана како да направат  посодржаен, поквалитетен и поедукативен престој во Зоолошката Градина во Битола.За време на посетата дискутирни и претставени беа и едукативните тури кои успешно се имплементирани во Љубњанската Зоолошка Градина, придобивките од членството во ЕАЗА како и можностите за размена на животински видови помеѓу двете институции.Учесниците на патувањето се стекнаа со нови идеи и знаења што ќе бидат пренесени во работата на Зоолошката градина Битола.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy