Skip to content

Трет состанок во Ресен во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”

ДАТУМ

септември 25, 2013

Категории

На 25 септември 2013 година во Ресторан Вито во Ресен се одржа третиот состанок за: “Воспоставување на Локална Акциона Група (ЛАГ)” во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”(Пелагонија ЛЕАДЕР). Состанокот беше организиран од страна на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во партнерство со УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси имплементиран од Карана Корпорација.

На средбата присуствуваа претставници од јавен, приватен и граѓански сектор од Ресенскиот микро регион, кои редовно ги посетуваа обуките во рамките на Пелагонија ЛЕАДЕР проектот. Се дискутираа документите кои се потребни за регистрација на Локалната Акциона Група “Партнерство за Преспа 2020”, како здружение според принципите на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот.
На крајот на состанокот на сите учесници кои учествуваа на обуките во рамките на првата година од преоктот, им беа доделени “Потврди за успешно завршена обука за воведување на ЛЕАДЕР пристап”.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy