Skip to content

Одржана 3 та Седница на Советот за развој на Пелагониски плански регион

ДАТУМ

август 21, 2013

Категории

На ден 21.08.2013 година во Битола се одржа 3тата Седница на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион. На оваа Седница, членовите на Советот работеа по следниот дневен ред:

1. Разгледување и усвојување на Записник од втора Седница на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион.

2. Прифаќање на критериуми за приоретизација на проектни идеи кои ќе поднесат во Грантовата шема базирана на резултати (PBG GIZ RED)

3. Приоретизација на проектни идеи кои ќе поднесат во Грантовата шема базирана на резултати (PBG GIZ RED)

4. Усвојување на приоритетна листа на проекти кои ќе се поднесат во рамките на Програмата за рамномерен регионален развој за 2014 година (БРР 2014)

 5. Измена и дополнување на годишен финансиски план на ЦРППР за 2013 година

6. Потпишување на Договор за воспоставување на меѓуопштински одбор за управување со отпад (РИУО, Министерство за животна средина на РМ)

7. Избор на Претседател на меѓуопштински одбор за управување со отпад

8. Избор на членови на стручна служба на меѓуопштински одбор за управување со отпад

9. Избор на членови во комисија за доделување на финансиска помош за достигнување на стандарди во работењето на угостителски објекти од мал обем (Проект Имплементација на законската регулатива за категоризација на туристичко-угостителски објекти во Пелагонискиот регион финансиран од БРР 2013)

10. Информација за одобрен проект Воведување и спроведување на ЛЕАДЕР пристап во Пелагонискиот регион (втора фаза) и студиско патување во Задар, Република Хрватска

11. Информација за проекти кои ќе се поднесат во рамките на третиот повик од Програмата за прекугранична соработка со Република Грција.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy