Skip to content

Втор координативен состанок во Битола во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”

ДАТУМ

јули 5, 2013

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион и УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси имплементиран од Карана Корпорација во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”, на 05 јули 2013  година во Хотел Милениум во Битола го организира вториот координативен состанок за: “Воспоставување на Локална Акциона Група (ЛАГ)”.

На оваа средба членовите на потенцијалната Локална Акциона Група од Битолскиот микро регион го потпишаа Меморандумот за разбирање за формирање на локално  јавно – приватно партнерство. Со овој документ потписниците потврдуваат дека сакаат  да учествуваат во формирањето на Локалната Акциона Група, како партнерство формирано според принципите на ЕУ ЛЕАДЕР.  На состанокот се дискутираше за можниот број на членови и седиштето на организацијата и се ажурираа информации заради издавање на сертификати на учесниците за поминатата обука.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy