Skip to content

Обука за советниците за значењето на регионалниот развој во организација на ГИС-РЕД

ДАТУМ

јули 4, 2013

Категории

На ден 04.07.2013 година во Битола се одржа обука во рамки на проектот на ГИС РЕД Македонија за  кој се предвидени мерки за јакнење на капацитетите, обуки на повеќе теми за општинските совети. На втората седница на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион, градоначалниците од 9-те општини го одобрија отпочнување на проектот финансиран од ГИС со кој ќе бидат обезбедени околу 50 000 евра за изработка на техничка документација за големи инфраструктурни проекти за кои понатаму ќе се бара финансиска поддршка за тие проекти да се реализираат.

Првиот чекор е обука на советниците и претседавачите на совети за значењето на регионалниот развој, што значи тој, за легислативата и улогата на општинските совети. Центарот за развој на Пелагониски плански регион има успешна соработка со ГИС која е присутна во Македонија од јануари 2008-ма и е еден од главните партнери кои ја поддржуваат Македонија во спроведување на политиката за регионален развој.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy