Skip to content

Втор координативен состанок во Прилеп во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”

ДАТУМ

јули 4, 2013

Категории

На 04 јули 2013  година во Хотел Кристал Палас во Прилеп Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во соработка со УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси имплементиран од Карана Корпорација во рамките на проектот

“Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”, го организира вториот координативен состанок за: “Воспоставување на Локална Акциона Група (ЛАГ)”. На овој состанок членовите на потенцијалната Локална Акциона Група од Прилепскиот микро регион го потпишаа Меморандумот за разбирање за формирање на локално  јавно – приватно партнерство. Со овој документ потписниците потврдуваат дека сакаат  да учествуваат во формирањето на Локалната Акциона Група, како партнерство формирано според принципите на ЕУ ЛЕАДЕР, составено од јавен, приватен и граѓански сектор.  На средбата се дискутираше за можниот број на членови и седиштето на партнерството и се ажурираа информациите на учесниците заради издавање на сертификати за поминатата обука.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy