Skip to content

Прв координативен состанок во Прилеп во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”

ДАТУМ

јуни 28, 2013

Категории

На 27 Јуни 2013 година во Хотел Кристал Палас во Прилеп Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион организира координативен состанок за : “Воспоставување на Локална Акциона Група (ЛАГ)”, во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”

Учесниците на оваа средба кои се и потенцијални членовите и основачи на Локална Акциона Група од Прилепскиот микро регион го дискутираа Меморандумот за разбирање за формирање на локално  јавно – приватно партнерство како неформална организација според принципите на ЛЕАДЕР пристапот, го дефинираа името и визијата и ги поставија специфичните цели на партнерството. Овој состанок е прв од трите планирани состаноци кои ќе се организираат во трите микро регион во Пелагонија во наредниот период во рамките на проектот. Проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион” се имплементира со финансиска поддршка на УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси, имплементиран од Карана Корпорација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy