Skip to content

Потпишани договорите за реализација на проекти помеѓу ЦРППР и БРР

ДАТУМ

јуни 27, 2013

Категории

На ден 27.06.2013 год. во Скопје, Директорот на Бирото за регионален развој г-дин Џемаил Елмази и Директорот на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион г-ѓа Емилиа Ѓероска го потпишаат договорот за реализација на проекти во Пелагонискиот плански регион за  проекти кои беа аплицирани во 2012 година а средства се доделени во 2013 година.

Проекти за кои се доделени средства се следните:

1.Подобрување на сообраќајната поврзаност помегу општините Новаци, Битола и Могила

2.Изградба на регионална мото-крос патека

3. Изработка на проект за инфраструктура – цевковод за водоснабдување на индустриската зона Петилеп- ОпштинаМогила од градскиот водовод на Општина Битола

4.Прва фаза: изградба на јавен паркинг за сточен пазар во Општина Кривогаштани (за потребите на Кривогаштани,Долнени,Прилеп,Крушево и Демир Хисар)

5.Адаптација на објект од историско и културно значење во Пелагонискиот регион – Спомен – простор на Петре М. Андреевски

6.Имплементација на законската регулатива за категоризација на туристичко-угостителските објекти во Пелагонискиот регион

7.Втора фаза: партерно уредување на регионален природен извор во н.м. Дебреште – општина Долнени

8.Патокази кон подпелистерските села за унапредување и промоција на туристичките потенциали на Општините Битола и Ресен

9.Проект за хортикултурно уредување на црквата св.Ѓорѓи во село Курбиново Општина Ресен

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy