Skip to content

Прв координативен состанок во Битола во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”

ДАТУМ

јуни 20, 2013

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”, на 20  Јуни  2013  година во Хотел Милениум во Битола организира состанок за: “Воспоставување на Локална Акциона Група (ЛАГ)”.

Овој состанок е прв од трите планирани состаноци кои ќе се организираат во трите микро регион во Пелагонија во наредниот период. На оваа средба членовите на потенцијалната Локална Акциона Група од Битолскиот микро регион го дискутираа Меморандумот за разбирање за формирање на локално  јавно – приватно партнерство како неформална организација според принципите на ЛЕАДЕР пристапот, се дадоа предлози за дефинирање на името и визијата и се поставија неколку специфичните цели на партнерството.Проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион” се имплементира со финансиска поддршка на УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси, имплементиран од Карана Корпорација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy