Skip to content

Одржан последниот тренинг во Ресен во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”

ДАТУМ

јуни 4, 2013

Категории

На 04 Јуни 2013 година во Ресторан Вито во Ресен Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион го одржа последниот тренинг од првата фаза од проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”. Тренингот беше со тема: “Вештини за спроведување на анализа на територијата”.

На оваа средба на присутните претставници од јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор од регионот им беше претставен терминот анализа на територијата, зошто е потребна анализата во стратешкото планирање и најчесто користените алатки за анализа, како SWOT и PEST, кои претставуваат основа при подготвување на стратегија. Целта е резултатите од овие анализи да се искористат во наредната фаза од проектот во процесот на подготвување на стратегијата на Локална Акциона Група која ќе се воспостави во Ресенскиот микро регион. По завршувањето на тренинзите се планирани координативни состаноци на кои ќе се одбираат членовите на Локалните Акциони Групи.

Проектот се финансира од УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси, имплементиран од Карана Корпорација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy