Skip to content

„Tуризмот во функција на едукација, култура и вмрежување“

ДАТУМ

мај 29, 2013

Категории

Во рамките на програмската целина за Културни политики од програмата за „Децентрализирана соработка помеѓу регионот Долна Нормандија и Република Македонија“ од  29.05.2013 до 31.05.2013 година, со почеток во 10:00 часот во хотел „Милениум“ во Битола се одржаa работилници на тема: „Tуризмот во функција на едукација и култура и вмрежување“

Овие работилници имаа за цел придонес кон подобрување на функционалноста и дефинирање на идни активности на претходно воспоставената Мрежа за културен развој на Пелагонија, како и да се согледа и развие преку конкретни активности улогата на туризмот во функција на едукацијата и културата. Работилниците се дел од тригодишен циклус кој се организира во Пелагонискиот регион и се наменети за професионална до-едукација на културните чинители од Пелагонискиот регион.

Работилниците се програмски уредени и организирани од страна на Локомотива, Скопје, носител на програмската целина за Културни политики, во партнерство со Центарот за развој на Пелагонискиот регион од Битола.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy