Skip to content

Работен состанок : Регионално управување со отпад

ДАТУМ

мај 28, 2013

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот регион заедно со Министерството за животна средина и просторно планирање на Р.Македонија и Кралството Холандија организираа  работен состанок на тема: “Регионално управување со отпад” кој се одржа на 28.05.2013 година во Хотел  Милениум во Битола, со почеток во 10:00 часот.

Целта на состанокот беше да се разменат знаења во врска со регионалното управување со отпад помеѓу регионот Goii и Vershteck од Холандија и Пелагонискиот и Југозападниот регион од Р. Македонија.

На состанокот, од Кралството Холандија присуствуваа гости од локална самоуправа, замениците-градоначалници на Bussum, г-дин Gerard Boekof  и Weesp, г-дин Jean van de Hoeven, како и генералниот директор и директорот за развој и иновации на регионалното комунално претпријатие GAD.

Од Македонија, на состанокот учествуваа претставници од Министерство за животна средина и просторно планирање, Управа за заштита на животна средина, како и Градоначалниците, комуналните инспектори и директорите на јавни комунални претпријатија од општините во Пелагонискиот и Југозападниот регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy