Skip to content

Отворен ден во рамките на проектoт

ДАТУМ

мај 23, 2013

Категории

Во четвртокот на 23. 05. 2013 година на плоштадот Гоце делчев во Битола, беше одржан отворениот ден во рамки на проектот “План за развој на прекугранична заедничка заштита од пожар- FIRESHIELD”. Овој проект  е  финансиран од инструментот за претрпистапна помош на Европската Унија, програма за прекугранична соработка за Р.Грција –  Р.Македонија 2007- 2013.

Гостин на овај настан беше  унгарскиот амбасадор во Република Македонија Јозеф Бенце. Граѓаните на Битола на овој отворен ден имаа можност да присуствуваат на показна вежба од страна на пожарникарите од територијалната против пожарна единица Битола. Исто така на овој настан беа презентирани оделата, хидрантите и инфотаблите добиени во рамки на проектот FIRESHIELD.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy