Skip to content

Донација во Ресен во рамките на Проектот “FIRESHIELD”

ДАТУМ

мај 15, 2013

Категории

Во рамки на проектот “План за развој на прекугранична заедничка заштита од пожар- FIRESHISLED” финансиран од инструментот за претрпистапна помош на Европската Унија, програма за прекугранична соработка за Р.Грција –  Р.Македонија 2007- 2013,  Центарот за развој на Пелагониски плански регион изврши донација на ТППЕ Ресен.

Донацијата се состои од 9 најсовремени противпожарни одела за лична заштита на пожарникарите од Општина Ресен. Воедно со оваа активност се одбележа и 20 мај, денот на пожарникарството во Република Македонија. Градоначалникот на Оштина Ресен, во име на Општината, на Центарот за развој на Пелагониски плански регион, му додели благодарница за потпомагање на работењето на ТППЕ Ресен.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy