Skip to content

Одржан четвртиот тренинг во Прилеп во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”

ДАТУМ

мај 12, 2013

Категории

На 15  Мај  2013  година во Хотел Кристал Палас во Прилеп се одржа тренинг на тема: “Вештини за спроведување на анализа на територијата”. Овој тренинг беше организиран од страна на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”.

Целта на оваа средба беше учесниците да се запознаат со терминот анализа на територијата и зошто е потребна анализата во стратешкото планирање. Им беа претставени најчесто користените алатки за анализа, како SWOT и PEST, кои претставуваат основа при подготвување на стратегија. Резултатите од овие анализи ќе се искористат во наредната фаза од проектот во процесот на подготвување на стратегијата на Локална Акциона Група која ќе се воспостави во Прилепскиот  микро регион.

Проектот се имплементира со финансиска поддршка на УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси, имплементиран од Карана Корпорација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy