Skip to content

Одржана работилница на тема: “Стратешко планирање за Центарот за развој на Пелагониски плански регион”

ДАТУМ

април 19, 2013

Категории

На 18 и 19 Април 2013 година во Хотел Милениум во Битола се одржа работилница на тема: “Стратешко планирање за Центарот за развој на Пелагониски плански регион”, организирана од Германското друштво за меѓународна соработка во рамките на Програмата за регионален економски развој ГИЗ РЕД.

Учесници на работилницата беа претставници на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион и  на ЕЛС од  општините во Пелагонискиот регион. Целта на работилницата беше да се дефинираат приоритетите и целите на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион за периодот 2013-2017, да се ревидира мисијата и визијата на ЦРППР како и да се започне со изработка на стратешки нацрт план за работа. Со процесот на стратешко планирање треба да се дефинира развојот на институцијата преку рационално распоредување на ресурсите.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy