Skip to content

Трет тренинг во Битола во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”

ДАТУМ

април 15, 2013

Категории

На 15 Април 2013 година во Хотел Милениум во Битола се одржа тренинг на тема: “Вештини за спроведување на анализа и проценка на локалните заинтересирани страни”, организиран од Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”.

Целта на овој тренинг беше на присутните да им се претстави терминот “заинтересирани страни” и зошто е потребна нивна анализа и проценка. На оваа средба учесниците треба да се запознаат со алатките кои се користат при спроведување на анализа и проценка и да стекнат познавања како да ги мобилизираат и вклучат заинтересираните страни во процесот.Во наредниот период се планирани координативни состаноци во трите микро региони на Пелагонија на кој ќе се дефинираат членовите на Локалните Акциони Групи кои ќе се формираат на таа територија. Проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион” е финансиски поддржан од УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси, имплементиран од Карана Корпорација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy