Skip to content

Одржан втор тренинг во Битола во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”

ДАТУМ

април 6, 2013

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот  регион”, на 01 Април 2013 година во Хотел Милениум го одржа вториот тренинг кој беше со тема: “Вмрежување на локалните заинтересирани страни”.

На тренингот присуствуваа претставниците од јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор од четирите општини во Битолскиот микро регион. Целта на тренингот беше учесниците да се запознаат за користа и важноста од мрежите и вмрежувањето за успешен регионален развој, за различните видови на мрежи, како и за улогата менаџментот во вмрежувањето и кои се клучните фактори за успешно вмрежување. Во наредниот период се планирани уште два тренинзи во секој од трите микро – региони на Пелагонија.

“Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион” е финансиски поддржан од УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси, имплементиран од Карана Корпорација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy