Skip to content

Обука за зајакнување на капацитетите на заинтересираните страни во прекуграничните региони на Преспа и Шара

ДАТУМ

март 13, 2013

Категории

Претставници на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион присуствуваа на обука за зајакнување на капацитетите на заинтересираните страни во прекуграничните региони на Преспа и Шара од 12 до 14 март 2013 година во Хотел Бистра во Маврово.

Обуката беше организирана од Постојната регионална работна група за рурален развој во Југоисточна Европа во рамките на проектот “Подготовка за имплементација на пристапот за развој заснован на области во Западен Балкан”.

Теми кои беа опфатени на обуката беа пишување на предлог проекти и стратешко планирање. Целта на обуката беше јакнење на капацитетите на Групата на заинтересирани страни составена од претставници на регионалните и локални власти, граѓанско општество и деловниот сектор за подобрување на регионалната соработка во прекуграничните региони на Преспа и Шара за нивен одржлив развој.

Краен резултат на вклучувањето на заинтересираните страни во стратешкото планирање за регионална соработка во прекуграничните региони ќе биде изготвување и спроведување на програми и проекти за поттикнување на економскиот развој, како и воспоставување на платформа за размена на информации, искуства и добри практики за регионалниот рурален развој.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy