Skip to content

Одржана средба помеѓу Министерот за локална самоуправа и Раководителите на ЦРР

ДАТУМ

март 7, 2013

Категории

На 07.03.2013 година во просториите на Министерството за локална самоуправа на РМ се одржа средба помеѓу Министерот за локална самоуправа на РМ и Раководителите на Центрите за развој на планските региони во РМ.

Целта на средбата беше да се информира новоназначениот Министер за локална самоуправа на РМ за состојбите во рамномерниот регионален развој на Република Македонија.За време на средбата беа разговарани потенцијалите за унапредување на состојбите во овој сектор но и постоечките предизвици на кои, со заеднички сили на сите засегнати страни, треба да се одговори.Средбата беше позитивно оценета и поздравена од сите присутни. На крајот на истата беше заклучено дека активности од ваков вид треба почесто да се иницираат поради потесна координација на сите вклучени во системот на регионален развој.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy