Skip to content

Тренинг во Прилеп во рамките на проектот: “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”

ДАТУМ

февруари 26, 2013

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион” на 28 Февруари 2013 година во Хотел Кристал Палас во Прилеп ќе организира тренинг на тема:

“Воспоставување на партнерство и формирање на ЛАГ-ови”.Целта на тренингот ќе биде да се добијат информации за добро владеење и мобилизирање на локалните заедници, за референтните национални документи и документи на Европската Комисија што се однесуваат на територијата и на формирањето на ЛАГ-ови, како и за процесот на формирање на ЛАГ.
На тренингот преку работа во групи учесниците ќе ги анализираат заинтересираните страни во нивниот регион и ќе работат на утврдување на моменталната состојба на нивната Локалната акциона група. “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион” е финансиски поддржан од УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси, имплементиран од Карана Корпорација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy