Skip to content

Конференција: “КАКО ДО ПАРИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ВАШИОТ БИЗНИС”

ДАТУМ

февруари 8, 2013

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во соработка со Усаид Проектот за експанзија на мали бизниси организираа Конференција на тема: ”Како до пари за финансирање на Вашиот бизнис”.

На Конференцијата присуствуваа повеќе од 200 претставници од јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор од Пелагонискиот регион, што претставуваше доказ за големиот интерес за финансиската помош која им се нуди, како и за успешноста на оваа конференција.Во првиот дел од конференцијата, во седум пленарни сесии беа претставени различни финансиски инструменти кои се достапни за претпријатијата и организациите во Пелагонискиот регион: ИПА – Прекугранична соработка, ИПА/ИПАРД, Национална Програма за Рурален Развој, Програма за Конкурентност и Иновации – CIP, Инструменти за финансирање од Холандската влада, Поддршка на трансфер на технологии кај малите фирми и кредитирање преку БСЦ Битола и Македонска Банка за Поддршка и Развој. А во вториот дел од настанот во повеќе групи учесниците имаа можност да излезат со конкретни прашања пред експертите, за начинот и процесот на аплицирање, за да се запознаат повеќе со овие финансиски инструменти. Целта на настанот беше да се поттикне растот и развојот на претпријатијата од регионот преку олеснување на процесот за пристап до финансиии, а со тоа да се зголеми интересот за нивно искористување.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy