Skip to content

Конференција за можности на финансирање

ДАТУМ

февруари 6, 2013

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во соработка со УСАИД Проектот за Експанзија на мали бизниси на 06 Февруари 2013 година во Хотел Епинал во Битола ќе организира Конференција на тема : “Како до пари за финансирање на Вашиот бизнис”.

Во текот на конференцијата ќе се одржат седум сесии посветени на различните финансиски инструменти како: ИПА – Прекугранична соработка, ИПА/ИПАРД, Национална Програма за Рурален Развој, Програма за Конкурентност и Иновации – CIP, Инструменти за финансирање од Холандската Влада, Поддршка за малите бизниси и Бизнис советодавни услуги – SBS/BAS и Македонска Банка за Поддршка и Развој. На крајот на конференцијата во повеќе групи ќе се дискутираат успешните приказни за пристапување кон презентираните развојни фондови, пречките за пристап до истите, чекорите кои се критични за нивно надминување, како и идеи за проекти кои би можеле да имаат позитивно влијание врз локалниот економски развој во Пелагонија.Поканети да земат учество на Конференцијата се претставници на сите компании од Пелагонискиот регион како и потенцијални претприемачи кои сакаат да дознаат повеќе за финансиската помош достапна за малите и средни претпријатија.
Покрај Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион и УСАИД Проектот за Експанзија на мали бизниси, во организацијата на настанот учествуваат и Бизнис Стартап Центарот од Битола, Фондацијата Преда Плус од Прилеп и Стопанска комора на Република Македонија со подрачните единици во Битола и Прилеп.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy