Skip to content

Одржана средбата на Градоначалниците на Општините на Пелагонискиот регион

ДАТУМ

јануари 23, 2013

Категории

На 23 јануари 2013 година во Хотел Милениум во Битола, во организација на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион и УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси спроведуван од Карана Корпорација,  се одржа работен состанок со цел разгледување на можностите за воведување и унапредување на системите за наводнување на земјоделските површини во Пелагонискиот регион.

На средбата беа присутни Градоначалниците од Општините Прилеп, Демир Хисар, Долнени и Кривогаштани, претставници дирекно вклучени во секторот наводнување од Општините Ресен, Прилеп, Кривогаштани, Новаци и Могила, претставници од Поинт Про Консалтинг од Скопје,  претставници од ЈП Стрежево Битола, Директорката  и претставници од Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, Директорката на Јавно Водостопанско Претпријатие од Прилеп и претставници од УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси. Во текот на средбата беа споделени проблеми, ставови и мислења од страна на сите засегнати страни во врска со состојбата со наводнувањето и можностите за воведување или проширување на системот за наводнување на секоја општина, на локално или регионално ниво. Добиените информации ќе послужат во понатамошната изработка на физибилити студии за унапредување на системите за наводнување, со поддршка на УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси. После оваа успешна средба ќе се одржат и други средби со секоја општина одделно, со цел собирање на информации потребни за изработување на физибилити студиите.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy