Skip to content

Трета успешна работилница во рамките на Пелагонија ЛЕАДЕР проектот

ДАТУМ

јануари 21, 2013

Категории

На 21 Јануари 2013 година во Битола,  Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион  ја организираше третата работилница во рамките на проектот  “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион” – Пелагонија ЛЕАДЕР.

На средбата присуствуваа претставници од јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор од четирите општини: Битола, Новаци, Могила и Демир Хисар.Тема на работилницата беа карактеристиките на ЛЕАДЕР пристапот и  потребните чекори за воведување и спроведување на истиот во Пелагонискиот регион.Учесниците на работилницата преку групна работа успешно го дефинираа капиталот на територијата и ги  определија потенцијалните учесници во Локалните Акциони Групи кои ќе се формираат во идниот период и ќе бидат главни носители на руралниот развој во Пелагонија.Процесот на градење на капацитетите на учесниците во проектот ќе продолжи и понатаму преку организирање на тренинзи во трите микрорегиони на Пелагонија.Активностите на проектот се финансирани преку УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси, имплементиран од Kарана Корпорација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy