Skip to content

РАБОТНА СРЕДБА ВО БИТОЛА ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ “ВОВЕДУВАЊЕ И СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЕУ ЛЕАДЕР ПРИСТАПОТ ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН”

ДАТУМ

јануари 20, 2013

Категории

На 21 Јануари 2013 година во Хотел Милениум во Битола со почеток во 10 часот, Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион ќе организира работна средба во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”.

Оваа средба е последна од низата работилници во рамките на проектот организирани  во трите микрорегиони во Пелагонискиот регион. Поканети се претставници од јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор од регионот. На средбата ќе им се објасни на присутните за карактеристиките на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот и ќе се презентираат потребни чекори за воведување и спроведување на овој пристап во Пелагонискиот регион.На работилницата ќе се идентификува и дефинира  капиталот на територијата, ќе се работи на градење на капацитетите на учесниците кои ќе земат активно учество во процесот и ќе се определуваат можните членови во Локалните Акциони Групи. Проектот:“Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”  е финансиски поддржан од УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси, имплементиран од Карана Корпорација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy