Skip to content

Информативен ден во Прилеп за проектот Воведување и спроведување на LEADER пристап на ЕУ во пелагонискиот регион

ДАТУМ

декември 26, 2012

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, ќе  организира работилница во рамките на проектот  “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион” на 26 Декември  2012 година со почеток во 10 часот во Хотел Кристал Палас во Прилеп.

Поканети на оваа средба ќе бидат претставници од јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор од ресенскиот регион, кои беа учесници на претходните средби и инфо денови организирани во рамките на проектот.На настанот ќе биде им се објасни на присутните за карактеристиките на овој пристап и ќе се презентираат потребни чекори за воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион.На работилницата ќе се работи на идентификување и дефинирање на капиталот на територијата, на градење на капацитетите кои ќе земат активно учество во процесот и определување на можните членови во Локалните Акциони Групи.Проектот  “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”  е финансиски поддржан од УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси имплементиран од Карана Корпорација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy