Skip to content

ВТОРА РАБОТИЛНИЦА ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА ЕУ ЛЕАДЕР ПРИСТАПОТ ОДРЖАНА ВО ПРИЛЕП

ДАТУМ

декември 26, 2012

Категории

На 26 Декември 2012 година во Прилеп се одржа втората работилница во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”, организирана од Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, со финансиска поддршка на УСАИД Проектот за експанзија на малите бизниси.

На средбата подетално се презентираа карактеристиките на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот, критериумите за формирање на Локална Акциона Група, како и потребните чекори за воведувањето и спроведувањето на овој пристап во Пелагонискиот регион.Учесниците на работилницата успешно го дефинираа капиталот на територијата во Прилепскиот регион и пристапија кон процесот на идентификување на потенцијалните членови во Локалните Акциони Групи во регионот.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy