Skip to content

Што ние правиме за мали и средни претпријатија

ДАТУМ

ноември 27, 2012

Категории

Во рамките на конференцијата “Што ние правиме за малите и средни претпријатија?” која се одржa од 28-30 Ноември организирана од страна на БСЦ Битола, Центарот за развој на Пелагонискиот  плански регион го презентираше проектот  “Воведување  и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион – ПеЛАГонија ЛЕАДЕР”.

На присутните низ презентација им беа претставени можностите и бенефитите за малите и средни претпријатија преку нивното учество  во проектот.Во голем дел на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот се локалниот економски развој во руралните средини и поддршката на иницијативите за соработка меѓу малите, средните и големите претпријатија. Тоа ќе овозможи создавање канали кои на малите и средни бизниси ќе им овозможат да разменат искуства со  нивните бизнис партнери.Во проектот ќе се вклучат бизнис-лидерите, локалните власти, невладините организации и други здруженија и индивидуи во идентификувањето на пазарните можности за развој, создавање нови работни места и надградувањето на капацитетите на малите и средните претпријатија (МСП).

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy