Skip to content

Информативен ден во Кривогаштани за проектот Воведување и спроведување на LEADER пристап на ЕУ во пелагонискиот регион

ДАТУМ

ноември 23, 2012

Категории

Во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион” , Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион на 23 Ноември 2012 година одржа информативна средба во Општина Кривогаштани.Целта на средбата беше да се информира населението  за предностите на здружувањето при решавањето на заедничките проблеми и  за тоа како можат проблемите во регионот да се решат во рамките на оваа програма.

Преку кратка презентација им се објасни на присутните за ЕУ ЛЕАДЕР пристапот и Пелагонија ЛЕАДЕР проектот и со конкретни примери од слични проекти им се прикажаа можностите кои ги нуди оваа иницијатива.На средбата се утврдија кои се очекувањата од воведувањето на ЛЕАДЕР пристапот и се започна со креирање на идеи за подобрување на условите во руралните средини на регионот.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy