Skip to content

Информативен ден во Ресен за проектот Воведување и спроведување на LEADER пристап на ЕУ во пелагонискиот регион

ДАТУМ

ноември 16, 2012

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион на 16 Ноември 2012 година во големата сала во општина Ресен одржа инфо ден во рамките на проектот “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион”

.Целта на средбата беше да се информира населението  регион за ПеЛАГонја ЛЕАДЕР проектот, за принципите на ЛЕАДЕР пристапот, како почеток на процесот за  дефинирање на приоритетните потребите во ресенските руралните подрачја и да се добијат идеи за можни пилот проекти во иднина.Своја презентација пред присутните имаше проект координаторот г-дин Владимир Величковски, преку која им ја објасни идејата за оваа иницијатива и преку конкретни примери од  ЛЕАДЕР проекти од соседните земји и членките на ЕУ, им ги прикажа можностите кои ги нуди ЛЕАДЕР пристапот.На средбата се дискутираше за очекувањата од воведувањето на ЛЕАДЕР пристапот и се детектираа неколку потенцијални проектни идеи кои можат да бидат од големо значење за развојот на  регионот.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy